Θρησκευτική & Πολιτική Τελετή – Κηδεία

Θρησκευτική & Πολιτική Τελετή – Κηδεία

Αναλαμβάνουμε και οργανώνουμε θρησκευτικές και πολιτικές τελετές σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τις δικές σας επιθυμίες και προτιμήσεις ή του αγαπημένου σας προσώπου στην περίπτωση που ο εκλιπών είχε εκφράσει κάποια επιθυμία, σεβόμενοι παράλληλα όλες τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, την κουλτούρα σας, τις παραδόσεις και τα έθιμα σας.
Παρέχουμε την δυνατότητα και την ευκαιρία στην κάθε οικογένεια να τιμήσει την μνήμη του δικού της ανθρώπου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της, καθώς τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία ενώ προτεραιότητά μας είναι ο σεβασμός προς τον αποθανόντα.

Θρησκευτική Τελετή – Κηδεία

Αν επιθυμείτε θρησκευτική τελετή για να τιμήσετε και να αποχαιρετίσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο, κατόπιν συνεννόησης μαζί σας, αναλαμβάνουμε και ακολουθούμε τις εξής διαδικασίες:

 • Καθορίζουμε ώρα, ημερομηνία και την ενορία όπου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία
 • Διεκπεραιώνουμε τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν την έκδοση της άδειας ταφής και των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου
 • Κάνουμε την αναγγελία της κηδείας στις εφημερίδες της προτίμησής σας
 • Τυπώνουμε και τοιχοκολλούμε τα αγγελτήρια
 • Μεριμνούμε για την μεταφορά της σωρού με πολυτελή νεκροφόρα οχήματα και σε περίπτωση επαναπατρισμού, οργανώνουμε την μεταφορά και τα διαδικαστικά
 • Επιμελούμαστε την ετοιμασία και τον καλλωπισμό του αποθανόντος με ιδιαίτερη προσοχή
 • Αναλαμβάνουμε τον ανθοστολισμό του φέρετρου, της εκκλησίας, του τάφου και τα στεφάνια, με μοναδικές ανθοσυνθέσεις της προτίμησής και της επιλογής σας
 • Παρέχουμε εάν επιθυμείτε, χορωδία που θα συνοδεύει την εξόδιο λειτουργία της τελετής, ενώ φροντίζουμε για την παρουσία Αρχιερέα ή Αρχιμανδρίτη στην περίπτωση που επιθυμείτε την τέλεση Αρχιερατικής θρησκευτικής κηδείας.
 • Διαθέτουμε προσωπικό εκφοράς της σωρού – φρακοφόρους, με δυνατότητα χρωματικής επιλογής των ενδυμάτων τους, όπως μπλε, γκρι, λευκά ή μαύρα κοστούμια και σμόκιν
 • Οργανώνουμε την μεταφορά των παρευρισκομένων από και προς την κηδεία με πούλμαν, κατόπιν αιτήματός σας
 • Συνεννοούμαστε και κλείνουμε το κυλικείο στο κοιμητήριο
 • Αναλαμβάνουμε επίσης να κλείσουμε εστιατόριο ή αίθουσα δεξιώσεων της προτίμησής σας εάν επιθυμείτε να παραθέσετε γεύμα
 • Τέλος, καταχωρούμε και καταγράφουμε τους παρευρισκόμενους και τα στεφάνια που εστάλησαν, σας τα παραδίδουμε, ενώ παράλληλα εάν θέλετε, εκτυπώνουμε ευχαριστήριες κάρτες για να στείλετε

Πολιτική Τελετή – Κηδεία

Σεβόμενοι τις προσωπικές πεποιθήσεις, τις προτιμήσεις, τα πιστεύω και τις επιθυμίες εσάς και του αγαπημένου σας προσώπου, αναλαμβάνουμε και πραγματοποιούμε εκτός από θρησκευτικές και πολιτικές τελετές.
Η πολιτική τελετή πραγματοποιείται πριν την ταφή ή την αποτέφρωση, είναι σχεδόν ίδια με την θρησκευτική τελετή, με την διαφορά ότι στην πολιτική τελετή ο αποθανών δεν μπαίνει στην εκκλησία, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ύπαιθρο, σε προαύλιο χώρο νεκροταφείου, σε αίθουσα τελετών ή κάποιο άλλο χώρο της επιλογής σας, τον οποίο εμείς αναλαμβάνουμε να κλείσουμε και να ανθοστολίσουμε με λουλούδια της προτίμησής σας. Δεν γίνεται κάποια θρησκευτική τελετή και δεν συμμετέχουν ιερείς, χωρίς όμως να αποκλείει την ανάγνωση θρησκευτικών κειμένων ή θρησκευτικών ύμνων, τα οποία όμως δεν διαβάζονται από ιερείς. Επιπλέον είθισται τα μέλη της οικογένειας και οι φίλοι να εκφωνούν κάποιο τιμητικό λόγο στην μνήμη του εκλιπόντος για να εκφράσουν την θλίψη τους για την απώλεια.
Επίσης απαιτούνται κάποιες διαδικασίες, θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί τα συγγενικά πρόσωπα, να έχει γίνει η σύνταξη της διαθήκης, η οποία θα έχει οριστεί από τον εκλιπόντα να διαβαστεί την ημέρα του θανάτου του ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του. Τέλος θα πρέπει να έχει συνταχθεί συμβολαιογραφική πράξη από τον ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4368/2016 (Ά21), το οποίο τροποποιεί τον ν. 344/1976 (‘Α143). Μετά το άρθρο 35 του ν. 344/1976 (Ά143) προστίθεται άρθρο 35Α ως εξής:

«Άρθρο 35Α Επιλογή τόπου ενταφιασμού προσώπου

 1. Η επιλογή του τόπου ενταφιασμού είναι δικαίωμα του προσώπου.
 2. Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί ελεύθερα με ρητή, χωρίς όρο ή αίρεση, δήλωσή του ενώπιον συμβολαιογράφου να ορίσει τον τύπο της τελετής της κηδείας του και τον τόπο ενταφιασμού του. Με τη δήλωσή του αυτή ορίζονται τα πρόσωπα, συγγενικά ή μη που θα εκτελέσουν την επιθυμία του, τα οποία με σχετική δήλωσή τους στο ίδιο συμβολαιογραφικό έντυπο αποδέχονται τη δήλωση του προσώπου και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να την εκτελέσουν.
 3. Εφόσον τηρηθεί ο κατά τα ανωτέρω τύπος και η διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος δεν αντίκειται σε κανόνες δημόσιας τάξης, υγιεινής ή στα χρηστά ήθη, τα αρμόδια όργανα ή οι υπηρεσίες, που επιμελούνται της ταφής του νεκρού οφείλουν να συμμορφώνονται στη διατυπωθείσα επιθυμία του θανόντος χωρίς οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ή διαδικασία, ακόμη και αν εναντιωθούν συγγενείς οποιουδήποτε βαθμού.»

Το γραφείο μας και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε προσωπική επιθυμία, κουλτούρα και παράδοση του εκλιπόντος και των κοντινών του προσώπων, αναλαμβάνουμε την διοργάνωση κάθε είδους επικήδειας τελετής και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε την οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει προκειμένου να επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα.
Δεσμευόμαστε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία του αποθανόντος σε ότι αφορά την επικήδεια αποχαιρετιστήρια τελετή του, καθώς θεωρούμε και είναι χρέος μας, με όποια ιδιαιτερότητα και αν την χαρακτηρίζει, ακόμα και αν αυτή δεν συμβαδίζει με τις συνήθεις διαδικασίες, απόψεις και στερεότυπα της κοινωνίας.